Beoordeling

Jullie zijn al echte striptekenaars!

Hoe gevorderd jullie zijn kan je beoordelen op deze pagina! 

 

Agent 327

PERFECT

 

VOLDOENDE

 

Gilles de Geus

BEGINNER

Het "geschiedenis"

(10 punten)

In jullie presentatie vertellen jullie duidelijk de geschiedenis van het stripverhaal. Jullie hebben goed gebruik gemaakt van voorbeelden en heldere teksten. Sommige leerlingen zal het wel wat aanspreken. Maar wat de verzorging van de presentatie betreft kan het wel wat beter! Er is niet veel te leren van de presentatie over de geschiedenis van het stripverhaal.
De "stripfiguren"

(10 punten)

De stripfiguren die jullie in jullie verhaal laten spelen zijn :
- aantrekkelijke figuren met duidelijke karakters
- je kunt duidelijk zien dat jullie hoofdpersonen gevoelens hebben. Ze zijn boos, verdrietig, verliefd en verlegen, of .......(zelf bedacht)
 
Wel geprobeerd maar misschien wilden jullie te snel opschieten. Je hebt niet echt geschetst en geprobeerd dat je op een andere manier kan tekenen dan je gewend bent. Dezelfde figuurtjes, die ook in schriften of op het bord of waar dan ook worden getekend hebben jullie nu ook weer gebruikt. Jullie hebben niets nieuws gemaakt.
De "verhaal"

(10 punten)

Het verhaal wat jullie getekend hebben is goed te begrijpen. Het is erg leuk! Jullie hebben voor geluiden leuke klanken bedacht. Het verhaal is af : Het heeft een begin, middenstuk en een eind, maar het is wel voorspelbaar : Veel klanken kenden we al uit andere stripalbums. Een onsamenhangend verhaal, waar gen touw aan vast te knopen is.Veel schieten, veel gevloek en gescheld, dat is jammer! Jullie best origineler kunnen zijn.
Het "album"

(10 punten)

Je hebt meer dan voldoende websites gevonden met informatie die passen bij het niveau van de leerlingen en bij het onderwerp. Je hebt een album gemaakt, maar de verzorging laat te wensen over. Hier en daar wat slordige dingen. Het ziet er slordig en onverzorgd uit.
Samenwerking
(20 punten)
De werkgroep heeft gezamenlijk een uitstekende prestatie neergezet. Niet iedereen heeft evenveel aan deze webkwestie bijgedragen. De taken waren niet zo goed verdeeld. Het lijkt erop dat slechts een persoon vooral de opdracht heeft uitgevoerd.
De presentatie

(20 punten)

De presentatie was duidelijk en helder en liep gesmeerd. Team en ouders zullen duidelijk zijn wat een webkwestie is. De presentatie was hier en daar wat onduidelijk. De woorden die zijn gebruikt waren niet goed te begrijpen.
De kinderen die de presentatie hielden snapten ook niet wat er gezegd is.
Daar had meer overtuigingskracht in moeten zitten.
 
 

Vorige Volgende

Start

meer webkwesties en achtergrondinformatie
te vinden op
www.webkwestie.nl

Heb je op- of aanmerkingen ter verbetering van deze webkwestie?
Zijn er links die niet werken?
Geef het door ! Klik daarvoor hier.Creative Commons-Licentie
Dit werk valt onder een Creative Commons
www.webkwestie.nl is een gratis website voor alle onderwijssoorten.
Er is geprobeerd alleen maar rechtenvrij (beeld)materiaal te gebruiken en/of (beeld)materiaal te gebruiken voor niet-commercieel gebruik.
Mocht u desalniettemin materiaal zien waar auteursrecht op rust, laat het ons dan meteen weten.
Er wordt z.s.m. op gehandeld.