Amerika

INTRODUCTIE

Aan de hand van deze webquest zal duidelijk worden dat het beeld dat we hebben van Amerika zeer oppervlakkig is en tot enkele associaties beperkt is. We zullen met deze oppervlakkige beeldvorming geconfronteerd worden, en zullen vervolgens proberen om deze eenzijdigheid te doorbreken.

De relevantie van deze webquest zal blijken wanneer eenieder van ons vaststelt dat we Amerika met steeds dezelfde dingen associëren.

Het doel dat we vooropstellen is een uitgebreide kennisverwerving over verschillende aspecten van het Amerikaanse leven. Deze kennisverwerving zal bereikt worden nadat iedereen in de huid van een onderzoeker gekropen is. Het is de bedoeling dat je de rol van onderzoeker ernstig opneemt, want daarna wordt er van jou verwacht dat je je medestudenten op de hoogte brengt van je onderzoeksresultaten. Je zal namelijk in de huid van een reporter moeten kruipen. Op deze manier verwerf je niet alleen inzicht in het eigen onderzoeksdomein, maar ook in de domeinen die je medestudenten aan een onderzoek onderworpen hebben. Het finale doel is dat jullie over een gemeenschappelijke, maar vooral uitgebreide kennis over Amerika beschikken, waardoor de beperkte beeldvorming van Amerika in het niets vervalt en waardoor jullie to Amerika-experten kunnen uitgeroepen worden.Deze WebQuest wordt niet meer onderhouden door de maker(s).
Gebruikt u deze WebQuest regelmatig en zou u deze WebQuest up-to-date willen houden door bijvoorbeeld:

* De website-links bij (info)bronnen te controleren.
* Melding maken van de weblinks die niet meer werken
* Eventueel nieuwe weblinks doorgeven
* Andere aanpassingen t.b.v. uw gebruik doorgeven.
`
Dan komt uw schoolnaam, -plaats en -logo worden in de WebQuest geplaatst zolang u de WebQuest onderhoud.

U geeft deze aanpassingen door via een speciaal webformulier
waarvoor u geen speciale technische voorkennis voor nodig heeft.
Wilt u dit (tijdelijk) doen? Meldt u dan hier aan en adopteer een WebQuest / WebKwestie
Wilt meer achtergrondinformatie over deze "adoptie". Klik dan hier.