Griekenland

INTRODUCTIE

In de geschiedenisles heb je ongetwijfeld gehoord over de wereld van de goden en de mythologie, over de beroemde Griekse filosofen, over Athene en Sparta, het ontstaan van de democratie etc. Maar wat weet je eigenlijk over het Griekenland van vandaag?

Die Griekse Elena die op het Eurovisiesongfestival de derde plaats haalde, van haar zou je nog wel een poster van boven je bed willen, en misschien weet je ook dat Zetterberg in Griekenland speelt of ken je Kaklamanos die het afgelopen jaar furore heeft gemaakt bij AA Gent. Misschien heb je al retsina of ouzo geproefd, de sirtaki gedanst op het trouwfeest van je nicht of een vakantiekaartje gekregen vanop Kreta of Rhodos. Misschien ga je deze zomer zelf wel op vakantie naar Griekenland en heb je al een aantal reisbrochures doorgenomen, of kijk je nu al uit naar een bezoek aan de Olympische Spelen van Athene in 2004.

Eigenlijk weet je dus al het een en ander over Griekenland, veel zelfs – of toch niet? Hoe vieren die Grieken eigenlijk Pasen of hun verjaardag? Wat is een icoon precies en hoe wordt het gemaakt? En danst men daar nog op iets anders dan op de sirtaki? In deze webquest wordt alvast een tipje van de sluier opgelicht.Deze WebQuest wordt niet meer onderhouden door de maker(s).
Gebruikt u deze WebQuest regelmatig en zou u deze WebQuest up-to-date willen houden door bijvoorbeeld:

* De website-links bij (info)bronnen te controleren.
* Melding maken van de weblinks die niet meer werken
* Eventueel nieuwe weblinks doorgeven
* Andere aanpassingen t.b.v. uw gebruik doorgeven.
`
Dan komt uw schoolnaam, -plaats en -logo worden in de WebQuest geplaatst zolang u de WebQuest onderhoud.

U geeft deze aanpassingen door via een speciaal webformulier
waarvoor u geen speciale technische voorkennis voor nodig heeft.
Wilt u dit (tijdelijk) doen? Meldt u dan hier aan en adopteer een WebQuest / WebKwestie
Wilt meer achtergrondinformatie over deze "adoptie". Klik dan hier.