Indianen in Zuid-Amerika

INTRODUCTIE

Zuid-Amerika is een machtig continent met fascinerende beschavingen zoals de Azteken in Mexico, de Maya's in Guatemala en de Inka?s in Peru, een intrigerende literatuur met schrijvers als Isabel Allende, Laura Esquivel, Carlos Fuentes en Gabriel Garcia Marquez, met zwoele ritme?s als tango, rumba, salsa en merengue, en een overweldigende natuur van wilde zeeën, ondoordringbare regenwouden, hoge bergen en desolate woestijnen.
Laten we dit ontzettend rijke cultuurpatrimonium ontdekken, de piramiden van Tical beklimmen, het verborgen rijk van Macchu Pittchu betreden, een kijkje nemen in het Macondo van Gabriel Garcia Marquez, of de magie van de Zuid-Amerikaanse keuken opsnuiven in Laura Esquivel?s meesterwerk ?Como agua para chocolate?

Maar achter deze ontzettend rijke werkelijkheid die tot onze verbeelding spreekt ligt evenzeer een complexe wereld van dictatoriale democratieën, familietradities die de macho-cultuur in stand houden, economische problemen en onoplosbare staatsschulden, corruptie, emigratieproblematiek, het verdwijnen van het tropisch regenwoud, schending van de mensenrechten etc.

Zuid Amerika is een zeer fascinerend maar complex geheel. Door de verschillende facetten van deze complexe realiteit nader te bekijken, gaan we ?poco a poco? dit continent beter leren kennen, gaat het zijn geheimen prijsgeven en gaan we zien welke dialoog we tot stand kunnen brengen: Wat kunnen wij van hen leren? En waar kunnen wij ons steentje in bijdragen?Deze WebQuest wordt niet meer onderhouden door de maker(s).
Gebruikt u deze WebQuest regelmatig en zou u deze WebQuest up-to-date willen houden door bijvoorbeeld:

* De website-links bij (info)bronnen te controleren.
* Melding maken van de weblinks die niet meer werken
* Eventueel nieuwe weblinks doorgeven
* Andere aanpassingen t.b.v. uw gebruik doorgeven.
`
Dan komt uw schoolnaam, -plaats en -logo worden in de WebQuest geplaatst zolang u de WebQuest onderhoud.

U geeft deze aanpassingen door via een speciaal webformulier
waarvoor u geen speciale technische voorkennis voor nodig heeft.
Wilt u dit (tijdelijk) doen? Meldt u dan hier aan en adopteer een WebQuest / WebKwestie
Wilt meer achtergrondinformatie over deze "adoptie". Klik dan hier.