Inleiding

Afbeelding  van: https://www.maxpixel.net

  • In jouw groep komt op een dag een nieuw meisje: Shirley. Ze komt helemaal uit AustraliŽ en is met haar ouders naar Nederland geŽmigreerd. 

 

  • Een stel kinderen krijgen van de leerkracht de opdracht om het meisje (dat natuurlijk alleen maar Engels spreekt) maar eens vlug wat Nederlandse woorden bij te leren.

 

  • Je moet dat doen met behulp van sprookjes die iedereen wel kent, ook in AustraliŽ. Werken met sprookjes is best makkelijk want je kent immers de Nederlandse versie.

 

  • Maar hoe gaat het sprookje in het Engels en welke woorden zou je uit het sprookje gebruiken om Shirley wat Nederlandse woorden te leren.

 

 


Start Terug Volgende

meer webkwesties zijn te vinden op:

Heb je op- of aanmerkingen ter verbetering van deze webkwestie? Zijn er internetlinks die niet werken? Geeft het even door. Klik daarvoor hier.

* * *

Creative Commons-Licentie
Dit werk valt onder een Creative Commons
www.webkwestie.nl is een gratis website voor alle onderwijssoorten.
Er is geprobeerd alleen maar rechtenvrij (beeld)materiaal te gebruiken en/of (beeld)materiaal te gebruiken voor niet-commercieel gebruik. 
Mocht u desalniettemin materiaal zien waar auteursrecht op rust, laat het ons dan meteen weten. Er wordt z.s.m. op gehandeld.