Leerkracht

  • Titel: De Eskimo

  • Onderwerp: Eskimo's

  • Bedoeld voor: groep 7 en 8 van het basisonderwijs

  • Product: Beschrijving van een rondleiding

  • Uitvoering door: 1 leerling 

Deze webkwestie gaat over de Eskimo omdat het een onderwerp is waar je veel van kan leren. Het is een groep mensen die niet besproken orden in de doorsnee aardrijkskunde methode dus dachten wij laten we daar een webkwestie over maken. Zo leer je toch wat over de Inuit. 

De webkwestie past goed bij de aardrijkskunde methode. Je kan een aardrijkskundeles geven over de Inuit. 

  • Waar leven de Inuiten?

  • Hoe leven de Inuiten?

  • Hoe is de naam Inuit ontstaan?

  • Wat is een iglo en waar dient die voor?

Wat is de opdracht?

Kinderen moeten de vragen beantwoorden die bij het kopje verwerking staan. Als ze daar op geantwoord hebben hebben ze de basis van het verslag al. Nu moeten ze van de informatie die ze hebben gevonden een verslag maken. Dit doen ze niet alleen, maar met een andere leerling. Dus samen maken ze 1 verslag. Deze opdracht kan je goed gebruiken binnen het vakgebied: aardrijkskunde. Leerlingen moten dus samenwerken. Dat leren ze ook door deze opdracht. Je kan de kinderen zelf een groep laten kiezen maar de leerkracht kan dat ook doen. Dat ligt puur aan de klas. 

De kinderen kunnen geheel zelfstandig de opdracht maken. Ze kunnen de antwoorden vinden bij infobronnen. U kunt uiteraard ook nog at boeken uit de bieb halen en eerst een inleidend gesprek voeren over de Inuit. Dit is echter niet vereist. 

De beoordeling is vrij duidelijk geformuleerd. Kijk bij kopje beoordeling. Echter is het wel belangrijk om ook te kijken hoe de kinderen hebben samengewerkt. Zijn de taken goed verdeeld? Creative Commons-Licentie
Dit werk valt onder een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 4.0 Internationaal-licentie.

Er is geprobeerd rechtenvrij (beeld)materiaal te gebruiken en/of (beeld)materiaal te gebruiken voor niet-commercieel gebruik. Mocht u desalniettemin materiaal zien waar auteursrecht op rust, laat het ons dan weten. Wij zullen daar z.s.m. op handelen.

 

Vorige Home Volgende

Nog een webquest / webkwestie doen?
Surf naar www.webkwestie.nl

Heeft u op- of aanmerkingen 
ter verbetering van deze webquest?
Geef ze door. Klik daarvoor hier.