LEERKRACHT

Deze webkwestie is bedoeld voor groep 6, 7 en 8. Hij kan goed gebruikt worden bij aardrijkskunde. 

Afhankelijk van de samenstelling van de groep, kan het zinvol zijn om aansluitend op de gepresenteerde muurkrant in een kringgesprek met elkaar te spreken over de verschillende godsdiensten in de klas. Ook is het mogelijk hier presentaties in de vorm van bijvoorbeeld spreekbeurten aan te koppelen.

Uit het oogpunt van kennisoverdracht kan dit onderwerp "neutraal" worden behandeld. Een school, een leerkracht, een leerling heeft echter ook zijn of haar eigen identiteit. Vanuit deze eigen identiteit is een "neutrale" behandeling niet altijd mogelijk. Dit zal per school verschillen. Sommige scholen hebben over dit onderwerp met elkaar afspraken gemaakt. Het is goed om deze in de gaten te houden bij het bespreken van deze webkwestie.

 

26 februari 2003

Teun Dekker,

De Kroevendonk, Roosendaal

 

Voor het maken van deze website is verschillend materiaal van internet gebruikt. Mochten makers van sites waar dit materiaal van afkomstig is, hier bezwaar tegen hebben, dan hoor ik het graag.

 


Vorige Volgende

Start Opmerkingen

Meer webkwesties op: www.webkwestie.nl

Heb je op- of aanmerkingen ter verbetering van deze webkwestie?
Zijn er internetlinks die niet werken?
Geef het even door. Klik hier.

* * *

Creative Commons-Licentie
Dit werk valt onder een Creative Commons
www.webkwestie.nl is een gratis website voor alle onderwijssoorten.
Er is geprobeerd alleen maar rechtenvrij (beeld)materiaal te gebruiken en/of (beeld)materiaal te gebruiken voor niet-commercieel gebruik. 
Mocht u desalniettemin materiaal zien waar auteursrecht op rust, laat het ons dan meteen weten. Er wordt z.s.m. op gehandeld.