Inleiding

Kinderboekenschrijvers

Op een dag komt een roodharig meisje te paard het stadje binnenrijden. Ze heeft haar aapje Meneer Nilsson bij zich en een tas vol gouden munten. Ze gaat wonen in villa Kakelbont. Ze woont er helemaal alleen. Dat is heel prettig, want zo kan er niemand tegen haar zeggen dat ze naar bed moet. En niemand kan haar dwingen levertraan te nemen als ze liever toffees wil hebben!

Pippi heeft een aapje, meneer Nilsson, en op de veranda woont Witje, haar paard. Pippi raakt bevriend met Tommy en Annika en vertelt over de spannende avonturen van haar vader die kapitein is op een piratenschip...Leuk, he om te lezen! Wil je weten hoe dit verder gaat, lees dan de boeken van Astrid Lindgren over Pippie Langkous!

Deze webquest gaat over kinderboekschrijvers. Roald Dahl, Guus Kuijer, Astrid Lindgren, J.K. Rowling, Carry Slee, Jacques Vriens...... je kan er vast nog wel meer noemen.

Iets leren over schrijvers en zelf een verhaal schrijven dat doe je hier! 


Afbeelding van: Peters, Hans / Anefo
 [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons
 

 

Volgende

Start

meer webkwesties op www.webkwestie.nl

Heb je op- of aanmerkingen ter verbetering van deze webkwestie? Zijn er weblinks die niet meer werken?
Geef het even door. Klik daarvoor hier.

Dit werk valt onder een Creative Commons. www.webkwestie.nl is een gratis website voor alle onderwijssoorten. Er is geprobeerd alleen maar rechtenvrij (beeld)materiaal te gebruiken en/of (beeld)materiaal te gebruiken voor niet-commercieel gebruik. Mocht u desalniettemin materiaal zien waar auteursrecht op rust, laat het ons dan meteen weten. Er wordt z.s.m. op gehandeld. De afbeeldingen zijn afkomstig van Pixabay en PXhere, Commons.Wikimedia of Microsoft Clipart Gallery, tenzij anders is vermeld.