OPDRACHT

  •  

Met een paar klasgenoten ga je op zoek naar onbetaalbare kunstschatten. Je ontdekt belangrijke Nederlandse kunstenaars en hun werk. 

  •  

Met zo'n zak met geld kun je best een mooi schilderij voor de school kopen. Maar welke kies je? Je mag er maar één kiezen.

  •  

Jouw onderzoeksteam kiest een bepaald kunstwerk. Vervolgens maken jullie er een beschrijving van. Daarna probeert elke teamlid het kunstwerk op een of andere manier na te maken.

  •  

Als de leerkracht nog meer teams heeft samengesteld, dan voer je ook de volgende opdracht uit:
Het geschreven verslag dat het team maakt, wordt na afloop aan een ander onderzoeksteam gegeven. Dat onderzoeksteam moet dan op zoek gaan naar het kunstwerk dat jullie hebben uitgekozen om te kijken of het een mooi kunstwerk is.

  •  

Durf je het aan? Klik dan op "verwerking"


Vorige Start Volgende

Meer webkwesties en achtergrondinformatie te vinden op www.webkwestie.nl
Heb je op- of aanmerkingen ter verbetering van deze webkwestie?
Zijn er internetlinks die niet werken? Geef het even door. Klik daarvoor hier.

Dit werk valt onder een Creative Commons. www.webkwestie.nl is een gratis website voor alle onderwijssoorten. Er is geprobeerd alleen maar rechtenvrij (beeld)materiaal te gebruiken en/of (beeld)materiaal te gebruiken voor niet-commercieel gebruik. Mocht u desalniettemin materiaal zien waar auteursrecht op rust, laat het ons dan meteen weten. Er wordt z.s.m. op gehandeld. De auteursrechtenvrije afbeeldingen zijn afkomstig van Pixabay en PXhere. of Microsoft Clipart Gallery, tenzij anders is vermeld.