Inleiding

A Castro, Lorenzo - A Dutch East-Indiaman off Hoorn - Google Art Project

Dulwich Picture Gallery [Public domain], via Wikimedia Commons

  • Het is de 17e eeuw: De Gouden Eeuw voor de Republiek der Verenigde Nederlanden. Ook wel de Republiek der Zeven Provinciën genoemd.

  • Slimme kooplui en handelslieden verdienen veel geld met de handel in koopwaar uit vreemde landen. Ze verdienen zoveel geld dat ze graag van zichzelf of hun gezin een schilderij willen laten maken.

  • Jij bent de meesterknecht van zo'n rijke koopman. Hij verdient bakken geld met de handel naar "De Oost". Hij weet gewoon niet wat hij met al dat geld moet doen.

  • Daarom besluit hij dat hij een gigantisch schilderij zal laten maken van en voor zijn hele familie. Een schilderij dat nog groter en mooier moet zijn dan de schilderijen van de andere kooplui. En als beloning voor jouw jarenlange trouwe dienst, mag jij ook op dat schilderij.

  • Maar ja, wie moet zo'n schilderij maken? Jouw baas, de koopman, heeft gehoord dat ene Rembrandt van Rijn één van de top-schilders zou moeten zijn. Hij wordt in de stad ook wel de meester van het licht genoemd. Maar kloppen die geruchten wel?

 

Volgende
Start

Wil je nog een webquest / webkwestie doen?
Surf naar:
www.webkwestie.nl

Heb je op- of aanmerkingen ter verbetering van deze webquest?
Zijn er links die niet werken?
Geef het door aan de webkwestiemaker.
Klik daarvoor hier.

* * * 

Creative Commons-Licentie
Dit werk valt onder een Creative Commons
www.webkwestie.nl is een gratis website voor alle onderwijssoorten.
Er is geprobeerd alleen maar rechtenvrij (beeld)materiaal te gebruiken en/of (beeld)materiaal te gebruiken voor niet-commercieel gebruik. 
Mocht u desalniettemin materiaal zien waar auteursrecht op rust, laat het ons dan meteen weten. Er wordt z.s.m. op gehandeld.