Leerkracht

Titel:

Rembrandt

Onderwerp:

Samenstellen van een tentoonstelling van schilderijen van Rembrandt

Schooltype:

Basisschool

Groepen:

7 en 8

Vakgebied(en):

Handvaardigheid, Taal, Rekenen, Geschiedenis

Uitvoering door:

Twee-, drietallen is ideaal, grotere groepjes kan ook

Tijdsinvestering:

Geschatte tijdsduur voor lezen, zoeken en maken van de opdrachten zit op zo'n 4 uren.

Opbrengst:

De opbrengst is een driedimensionale tentoonstelling op schaal.Met een programmaboekje waarin verantwoord wordt waarom bepaalde schilderijen op de tentoonstelling hangen.

Leerpunten:

leerlingen verdiepen zich in een belangrijk figuur uit de vaderlandse geschiedenis,leren omgaan met verhoudingstabellen, leren zich te verantwoorden voor hun gemaakte keuzes en zijn creatief bezig.

Extra materialen die nodig zijn:

  • stevig wit papier om de muren voor de tentoonstelling te maken.

  • a-4 papier voor het programmaboekje

  • antwoorden opdracht 3

Webkwestiemaker:

Wybren Landman. In 2006 fase 2 student aan de Vondst opleiding van de Pabo Meppel.

De auteur van deze webkwestie stelt het op prijs om opbouwend commentaar te ontvangen over deze webkwestie. Daarmee kunt u de kwaliteit van deze webkwestie nog verbeteren. Klik daarvoor hier.

 

Vorige Start Volgende

Nog een webkwestie / webquest doen? Surf naar www.webkwestie.nl

Op- of aanmerkingen ter verbetering van deze WebQuest   Websites die niet werken? Mail het de webkwestiemaker (klik hier)

Dit werk valt onder een Creative Commons licentie. www.webkwestie.nl is een gratis website voor alle onderwijssoorten. Er is geprobeerd alleen maar rechtenvrij (beeld)materiaal te gebruiken en/of (beeld)materiaal te gebruiken voor niet-commercieel gebruik. Mocht u desalniettemin materiaal zien waar auteursrecht op rust, laat het ons dan meteen weten. Er wordt z.s.m. op gehandeld. De afbeeldingen zijn afkomstig van Pixabay en PXhere, Commons.Wikimedia of het Rijksmuseum , tenzij anders is vermeld. Banner van Pixabay.