INLEIDING

---

Volwassenen in spé: GEFELICITEERD!!

Afbeelding van Gilles Tarabiscuité via Pixabay

Recent onderzoek heeft aangetoond dat leerlingen van de bovenbouw in het primaire onderwijs inmiddels kunnen nadenken. Dit is een belangrijk kenmerk in de grotemensenwereld.

Omdat het lang geleden is dat de volwassenen van nu in de bovenbouw van het primaire onderwijs zaten, zijn die het goed nadenken min of meer verleerd.

Kijk maar eens om je heen: is de wereld om ons heen nu wel zo perfect, of kunnen jullie als “de volwassenen van morgen” nadenken over hoe onze wereld beter kan worden? De volwassenen van nu vertrouwen op jullie als nieuwe denkers om bepaalde zaken in de wereld van morgen beter aan te pakken!

Om jullie een kans te geven om je ideeën voor een betere wereld aan ons te laten zien start binnenkort op SchoolTV (Nederland 3) een nieuwe serie informatieve programma’s voor en door de volwassenen van “morgen”. Deze serie gaat heten “een betere wereld voor morgen” en heeft als doel per uitzending een onderwerp belichten, welke in jullie ogen beter geregeld zou kunnen worden.

 

In aflevering 7 is het onderwerp een betere wereld zonder rokenen jij wordt uitgenodigd om in de live-uitzending vanuit de Martiniplaza in Groningen het standpunt van de nieuwe volwassenen te verdedigen tegenover de volwassenen van nu. Het mag duidelijk zijn: de volwassenen van nu vinden roken erg belangrijk (zonder rookpauzes kan er niet doorgewerkt worden) en de volwassenen van morgen (jij dus) vinden niet-roken erg belangrijk.

 

Kortom: je wordt gevraagd de spreekbuis te zijn voor een hele generatie. Is dit geen uitdaging?

 

 

 < HOME >

Meer webquests / webkwesties doen?
surf naar webkwestie.nl .

 

Heeft u op- of aanmerkingen die kunnen leiden tot een betere webkwestie
 òf u komt in deze webkwestie gebroken hyperlinks tegen?
Dan kunt u dat melden bij de auteur(s) van de webkwestie.
Klik daarvoor hier