VERWERKING

---

  Voordat je je documenten kan maken, moet je eerst meer te weten zien te komen over het onderwerp. Probeer hiervoor zoveel mogelijk bronnen te raadplegen: bezoek de mediatheek, het internet, de bibliotheek en praat zeker eens met zowel een oudere als een jongere roker over de nadelen. Let echter wel op: het gaat in dit geval niet over meningen van mensen over roken, maar over feiten.

   Probeer zoveel mogelijk aspecten van het roken op een rijtje te krijgen. Denk daarbij niet alleen de gezondheid, maar ook aan zaken als financiën, sociaal gedrag, milieu en wat je nog meer kan bedenken.
    

  Nadat je de feiten op een rijtje hebt, kan je beginnen met de documenten. Als eerste maak je de presentatie. Maak een verdeling van de dia’s zodat in elk geval aan bod komen: inleiding, totaaloverzicht, alle aspecten uitgewerkt en een afronding. Zorg tevens voor een goede mix van tekst en plaatjes. Denk tenslotte aan de bronvermelding.

  Ten tweede maak je van de presentatie een samenvatting en leg dit vast in 2 of 3 pagina’s in Word. Denk opnieuw om de indeling. Omdat hier bijna alleen tekst wordt gebruikt, besteed je extra aan dacht aan taal en spelling.

 

  Als derde maak je nog een poster. Hierop probeer je de verschillende negatieve aspecten van het roken zo pakkend mogelijk weer te geven. Probeer de poster te laten “schreeuwen”, zodat deze bij veel mensen blijft hangen. Let bij dit document vooral op de plaatjes. Je mag voor dit onderdeel kiezen om Word te gebruiken of PowerPoint.

Afbeelding van saibo via Pixabay

 

 

 < HOME >

Meer webquests / webkwesties doen?
surf naar webkwestie.nl .

 

Heeft u op- of aanmerkingen die kunnen leiden tot een betere webkwestie
 ňf u komt in deze webkwestie gebroken hyperlinks tegen?
Dan kunt u dat melden bij de auteur(s) van de webkwestie.
Klik daarvoor hier