Inleiding 

Iedereen wordt in zijn leven wel eens met een trauma geconfronteerd, of zag of sprak al met iemand die een traumatische ervaring achter de rug heeft of er nog onder lijdt. Daarom ook is deze webkwestie over het leven na een traumatische ervaring een must!

Dit las ik in de krant:

Kindsoldaten lopen elk zes trauma 's op

Gent. Kindsoldaten worden gemiddeld op hun dertiende ontvoerd, blijven gemiddeld twee jaar bij de militie en lopen gemiddeld zes traumatische ervaringen op. Dat blijkt uit een Belgisch onderzoek bij 301 kindsoldaten die waren ingelijfd bij de rebellen van het Lord's Resistance Army in Oeganda. 77% van hen zag een mens gedood worden, waarvan 6% hun eigen moeder, vader, broer of zus. 39 % heeft zelf iemand moeten doden, waarvan 2% een familielid. Meer dan de helft van de kindsoldaten werd bovendien afgeranseld. Van de meisjes is 35% aangerand, 18% zette tijdens de gevangenschap zelfs een kind op de wereld. Praktisch elke kindsoldaat vertoont posttraumatische symptomen, aldus de onderzoekers. En daarbij maakt het geen verschil hoe lang ze bij de militie zijn geweest of hoe ver de ervaring al achter hun lag. Wereldwijd worden ongeveer 300.000 kinderen als 'kindsoldaat' misbruikt.


Hierin zitten enkele moeilijke woorden, zoals trauma en posttraumatische symptomen. Met deze webkwestie komen jullie ongetwijfeld tot een verheldering van dit thema. Want een trauma omvat niet enkel oorlogservaringen . Aan jullie om het allemaal te ontdekken!

De bedoeling van deze webkwestie is dat we over dit thema een uitwisseling kunnen houden met andere leerlingen van de studierichting humane wetenschappen.En misschien is het ook mogelijk om een uitwisseling te houden met leerlingen uit andere landen?


Vorige Start Volgende

Nog een webkwestie / webquest doen?
Surf naar www.webkwestie.nl

Op- of aanmerkingen? 
Websites die niet werken?
Mail het de webkwestiemaker (klik hier)