LEERKRACHT

 

---

 

INHOUDELIJK

Hier wordt specifieke informatie geplaatst speciaal bestemd voor de leerkracht. Elke web-opdracht moet voorzien zijn van achtergrond informatie voor de leerkracht. Hieronder staan enkele tips. Let op deze onderdelen (behalve de titelpagina) komen op de leerkrachtenpagina te staan, niet in het leerlingengedeelte.
Probeer deze onderdelen zoveel mogelijk in te vullen, want dan kunnen collega’s die deze webkwestie gebruiken sneller beoordelen of de webkwestie te gebruiken is in zijn/haar situatie.

 

Titel:

. . .

Onderwerp:

. . .

Schooltype:

. . .

Bestemd voor de groepen:

. . .

Vakgebied(en):

. . .

Uitvoering door (hoeveel) leerlingen:

. . .

Tijdsinvestering voor leerling(en):

. . .

Opbrengst:

*   

. . .

*   

. . .

Leerpunten:

*   

. . .

*   

. . .

*   

. . .

Extra materialen die nodig zijn:

. . .

Webkwestiemaker(s):

. . .

Als u opmerkingen heeft ter verbetering van deze webkwestie, dan kunt u naar één van bovenstaande personen sturen. Als u op één van de namen klikt, wordt u emailprogramma automatische gestart.

 

 

LIVE-VOORBEELD

Leerkrachtenpagina van Leeuwen. Klik hier.

 

OPMAAK TIP

Dit webkwestie sjabloon is in verschillende themastijlen opgemaakt. Dit is alleen gedaan om je te laten zien hoe eenvoudig de algemene opmaak van een webpagina veranderd kan worden. Sterk wordt aangeraden om de hele webkwestie in dezelfde stijl te houden.

 

PUBLICATIE

Natuurlijk wil je weten hoe nou zo’n webkwestie op internet terecht komt, want zoals je bij www.webkwestie.nl kunt zien zijn er al honderden (alle onderwijssoorten bij elkaar geteld) webkwesties gemaakt. De meeste webkwesties voor het basisonderwijs worden geplaatst bij webkwestie.nl. Noodzaak is het niet, want als je bij de eigen internetprovider webruimte hebt, kun je de webkwestie daar plaatsten. Hoe je dat moet doen, zul je bij je eigen provider moeten vragen.

 

De meesten kiezen ervoor om de webkwestie gratis onder te brengen bij webkwestie.nl. Daar zijn een paar voorwaarden aan verbonden:

*  Je webkwestie moet opgestuurd worden naar webmaster@webkwestie.nl . Daarvoor moeten alle bestanden ingepakt worden in een zogenoemd zip-formaat. Je leest hier (klik hier) hoe je zo’n zip-bestand maakt.

*  De coördinator van webkwestie.nl bekijkt de webkwestie of deze voldoet aan de minimum voorwaarden. Op webkwestie.nl zijn uitgebreide instructies over de opbouw van een webkwestie te lezen.

*  De coördinator mailt de maker zijn bevindingen terug. Soms worden kleine wijzigingen voorgesteld of moet er wat aangepast worden. Vaak dat de coördinator al zelf een of meer suggesties doet.

*  Wanneer (vervolgens) de webkwestie in orde is, dan zet de coördinator de webkwestie online en vraagt de maker nog één maal de webkwestie te controleren, voordat die definitief aan de digitheek van webkwestie.nl toegevoegd.

 

Webkwesties die op webkwestie.nl verschijnen voldoen dus aan een aantal standaardvoorwaarden, waardoor leerkrachten ze met een gerust hart in de klas kunnen gebruiken.

---

HOME

meer webkwesties zijn te vinden op:

www.webkwestie.nl