- De afvalberg bedwingen -
Inleiding

\

Afval
Iedereen heeft te maken met afval. De schil van de aardappel, het plastic om het speelgoed, de krant die gelezen is, het lege blikje, batterijen die geen stroom meer geven maar ook de kapotte telefoon of wasmachine.

In de afgelopen jaren wordt er steeds meer aandacht besteed aan het voorkomen en de verwerking van afval, omdat anders de wereld er over een poosje mee overspoeld zou raken.

Soms is afval makkelijk te voorkomen. Als je een pen gaat kopen, bijvoorbeeld, hoeft die niet apart in plastic verpakt te zijn.

Bij het boodschappen doen, kun je zelf een tas meenemen, zodat je niet een plastic tas van de winkel hoeft te gebruiken.

Er zijn verschillende soorten afval.

Sommige kunnen gewoon in de grond, zoals tuinafval.
Dat noemen we biologisch afbreekbaar.

Enkele zijn opnieuw te gebruiken om als grondstof te dienen.
Glas en papier bijvoorbeeld.

Een aantal soorten afval zijn erg gevaarlijk voor ons milieu, zoals chemicali�n en dergelijke.

Anderen zijn niet te recyclen omdat ze niet vergaan of er lang over doen.
We noemen dat restafval.

En voor een deel bestaat de afvalberg uit spullen die eigenlijk nog niet weggegooid hoeven te worden, zoals de broek die je niet meer past.  


Creative Commons-Licentie
Dit werk valt onder een Creative Commons
www.webkwestie.nl is een gratis website voor alle onderwijssoorten.
Er is geprobeerd alleen maar rechtenvrij (beeld)materiaal te gebruiken en/of (beeld)materiaal te gebruiken voor niet-commercieel gebruik. 
Mocht u desalniettemin materiaal zien waar auteursrecht op rust, laat het ons dan meteen weten. Er wordt z.s.m. op gehandeld.