Opdrachten

Dit jaar zijn de Olympische spelen dus in Beijing. Oorspronkelijk zijn deze sportwedstrijden in Griekenland begonnen, namelijk bij de plaats Olympus.
Als bestuurslid van het Olympisch comité ga je voor je school de Olympische spelen organiseren. Je zult zien dat er veel komt kijken bij zo'n organisatie. 

Opdracht 1. 

Om als sporter mee te mogen doen aan de Olympische spelen zul je bepaalde limieten moeten halen. Onder het kopje afsluiting vind je een aantal Olympische onderdelen die voor de Olympische sportdag op school georganiseerd zouden kunnen worden. 
Zorg er de komende tijd voor dat jij samen met een aantal leden van het Olympisch comité tijdens de gymlessen de juiste sporter op het juiste onderdeel plaatst. Je moet hiervoor eerst bepalen waaraan een atleet op dat onderdeel moet voldoen.
Maak hiervan een schema en presenteer dat aan de atleten.

Opdracht 2. 

Als bestuurslid van het Olympisch comité zul je iets moeten weten over het ontstaan van de Olympische spelen. Jij bent namelijk een vertegenwoordiger voor dit evenement. Om meer te leren over de geschiedenis, ga je een aantal sites bezoeken. Bij verwerking staan een aantal vragen. Als je het antwoord op deze vragen zoekt, ben je voldoende op de hoogte. 
Presenteer je kennis aan de groep ( atleten, pers enz.)

Opdracht 3. 

Natuurlijk zouden de Olympische spelen niet gehouden kunnen worden zonder een team voor de organisatie. Zij bepalen de data voor de spelen, maar regelen ook verblijf, eten, trainingsmogelijkheden enz. voor de sporters. Jij bent nu lid van dit team. Bepaal ( natuurlijk in overleg met de leerkracht) wanneer de Olympische spelen op jouw school gaan plaatsvinden. Zorg ervoor dat je de benodigde materialen klaar zet, maar maak ook een kosten overzicht. Wat heb je nodig en wat kost het? 
Maak samen met je groep een zogenaamde offerte zodat de school weet wat de kosten zullen zijn om de Olympische Spelen op school te houden.

Opdracht 4. 

Tijdens de Olympische spelen zullen er natuurlijk weer records worden verbroken. Dit wordt op zo'n dag allemaal bijgehouden door de scheidsrechters en het beoordelingscomité. Hierbij wordt vooral ook gelet op fair play. 
Maak samen met je groep scheidsrechters een reglement, waaraan alle deelnemers aan de Olympische spelen zich moeten houden. 
Natuurlijk zorg je ook dat er voor alle onderdelen voldoende medailles zijn. Elk onderdeel moet worden beoordeeld, en de sporters moeten worden beloond. Ga dus na hoeveel onderdelen er zijn, en maak de medailles in orde. Let er wel op dat enkele onderdelen door teams uitgevoerd worden. Je moet dan natuurlijk voldoende medailles hebben voor het hele team.

Opdracht 5. 

Aan de Olympische spelen nemen ongeveer alle landen van de wereld deel. Ieder land heeft een zogenaamde teamcaptain. Verdeel de sporters over een aantal landenteams, en zorg dat ieder land een teamcaptain heeft. Iedere teamcaptain zorgt ervoor dat bij de openingsceremonie zijn land goed herkenbaar is. Werk hier samen met je sporters groep aan en zorg voor in ieder geval een vlag. Leuke kleding, die laat zien uit welk land je komt is natuurlijk een heel herkenbaar iets.

 

 

Vorige ] Start ] Volgende ]

 

© 2004 Liny, Marion en Anita; Fontys Pabo, Tilburg

meer webkwesties op:
www.webkwestie.nl

 

Op- of aanmerkingen ter verbetering van deze webkwestie?
Zijn er interlinks die niet meer werken?
Geef het even door. Klik daarvoor hier.

 

Creative Commons-Licentie
Dit werk valt onder een Creative Commons
www.webkwestie.nl is een gratis website voor alle onderwijssoorten.
Er is geprobeerd alleen maar rechtenvrij (beeld)materiaal te gebruiken en/of (beeld)materiaal te gebruiken voor niet-commercieel gebruik.  Mocht u desalniettemin materiaal zien waar auteursrecht op rust, laat het ons dan meteen weten. Er wordt z.s.m. op gehandeld. De afbeeldingen zijn afkomstig van de Microsoft Clip Gallery