Verwerking

Opdracht 1:

Bij opdracht 1 is het uiteindelijke doel een driedimensionale voorstelling van je tentoonstelling te maken.

Gebruik stevig wit karton en maak de muren naar verhouding na. Maak een schaal verdeling. Gebruik je een schaal van 1:10, dan is 1 centimeter 10 centimeter. 1 meter is dan 10 meter.Dan krijg je een duidelijke overzichtstentoonstelling. Maar die neemt hel veel ruimte in.

Een verhouding van 1:50, betekent 1 centimeter is 50 centimeter, 20 centimeter is dan 10 meter.

De schilderijen moeten wel in verhouding zijn dus daar moet je de verhoudingstabel ook op loslaten.

Op de site van het Rijksmuseum in Amsterdam staan vaak de afmetingen van de schilderijen wel. En zo zullen er meerdere sites zijn.

 

Opdracht 2:

Gebruik voor het maken van een programmaboekje dubbelgevouwen A-4 papier. Zo kun je gemakkelijk een boekje maken.

zorg voor een duidelijke indeling van het boekje:

  • iets over het museum (moet je dus zelf bedenken)

  • iets over Rembrandt ( zijn leven zijn werk)

  • vertel welke schilderijen er op je tentoonstelling hangen.

Heb je gekozen voor bijvoorbeeld alleen tekeningen, of alleen schilderijen of uit een bepaalde periode, leg dan in je programmaboekje uit waarom je die keuze hebt gemaakt.

Veel Plezier!!!

 


Vorige Start Volgende

Nog een webkwestie / webquest doen? Surf naar www.webkwestie.nl

Op- of aanmerkingen ter verbetering van deze WebQuest   Websites die niet werken? Mail het de webkwestiemaker (klik hier)

Dit werk valt onder een Creative Commons licentie. www.webkwestie.nl is een gratis website voor alle onderwijssoorten. Er is geprobeerd alleen maar rechtenvrij (beeld)materiaal te gebruiken en/of (beeld)materiaal te gebruiken voor niet-commercieel gebruik. Mocht u desalniettemin materiaal zien waar auteursrecht op rust, laat het ons dan meteen weten. Er wordt z.s.m. op gehandeld. De afbeeldingen zijn afkomstig van Pixabay en PXhere, Commons.Wikimedia of het Rijksmuseum , tenzij anders is vermeld. Banner van Pixabay.