Door:
Martin Kelders & Eric Vink


  www.webkwestie.nl

Op deze pagina staan je opdrachten. De oranje gekleurde tekst zijn de links om de juiste documenten te openen. Maak je deze webkwestie via internet, sla dan de bestanden niet op maar print ze uit. Maak je ze op school waar de bestanden gewoon op je computer staan, dan kun je ze opslaan. Vraag je meester of juf even wat je het best kan doen. 

Kijk onder bronnen voor de links naar websites met informatie over het onderwerp.

1) Verslag verzetsheld
Schrijf een kort verslag over de avonturen van je favoriete verzetsheld (misschien zelfs iemand in je eigen omgeving of familie) en omschrijf ook waarom hij of zij dat is. (Als er gevraagd wordt: openen of opslaan, klik dan op openen.)

2) Bonnen en het verzet
Print samen met een aantal klasgenoten de bon uit. Verdeel de bonnetjes en reken eens uit hoelang je hier tegenwoordig mee zou doen en wat het zou kosten. Zoek ook op hoe het verzet aan deze bonnen kwam.
En welke bonnen gebruik je waarvoor?

Voedsel werd betaald met ...........
Kleding werd betaald met ...........
Melk werd betaald met ...........
Suiker werd betaald met ...........
Brood werd betaald met ...........

Schrijf dit alles op in het Word document. (Klik op bonnen en het verzet)

3) IJzerdraat Quiz
We hebben het in de inleiding al gehad over Bernard IJzerdraat en hebben hier een kleine quiz over gemaakt.
Klik de juiste antwoorden aan en als je klaar bent klik je op nakijken. Je mag natuurlijk tijdens de quiz het venster minimaliseren en de juiste informatie opzoeken. Als je de uitslag hebt, vraag je de meester of juf om het cijfer te noteren.

4) Presentatie
In de eerste opdracht heb je een verslag geschreven over je favoriete verzetsheld. In deze laatste opdracht ga je dat verslag presenteren voor de klas. Deze presentatie hoeft niet langer te duren dan 10 minuten.* * * * * *
Nog een webquest / webkwestie doen?
Surf naar www.webkwestie.nl


Heb je op- of aanmerkingen?
Zijn er websites die niet werken?
Mail dit de webkwestiemaker.
Klik hier

 

 Creative Commons-Licentie
Dit werk valt onder een Creative Commons
www.webkwestie.nl is een gratis website voor alle onderwijssoorten.
Er is geprobeerd alleen maar rechtenvrij (beeld)materiaal te gebruiken en/of (beeld)materiaal te gebruiken voor niet-commercieel gebruik. Mocht u desalniettemin materiaal zien waar auteursrecht op rust, laat het ons dan meteen weten. Er wordt z.s.m. op gehandeld.