WebQuest
WEBLOGGEN IN HET ONDERWIJS

Wat kan een weblog voor het onderwijs betekenen?
D.m.v. deze webquest / webkwestie ontdek je de mogelijkheden.

Klik op de startknop van de mediaplayer.
Daarna even geduld, want de video moet geladen worden.


Onderaan elke pagina in deze webquest vind je informatie
over wat een WebQuest precies is.

ACHTERGROND INFORMATIE OVER EEN WEBQUEST / WEBKWESTIE
Kort gezegd is een WebQuest / WebKwestie een onderzoeksgerichte opdracht waarbij de informatie, in ieder geval voor een flink deel, afkomstig is uit (veilige en aansluitende) bronnen op internet.

Een WebKwestie gaat verder dan het zoeken van een antwoord op een vraag. Leerlingen moeten met een vraagstelling aan de slag die hun denken op een hoger plan brengt.

Zij worden gedwongen om de verworven informatie om te zetten in een product. Dit product kan een oplossing voor een probleem zijn, maar ook een hypothese of een ontwerp voor een poster of het maken van een maquette.

Een WebQuest heeft altijd dezelfde opbouw.

 

 


 Home Volgende 

Nog een webquest / webkwestie doen? surf naar www.webkwestie.nl

Heb je op- of aanmerkingen? Zijn er links die niet werken? Mail ze naar de WebKwestiemaker

Dit werk valt onder een Creative Commons licensie. www.webkwestie.nl is een gratis website voor alle onderwijssoorten. Er is geprobeerd alleen maar rechtenvrij (beeld)materiaal te gebruiken en/of (beeld)materiaal te gebruiken voor niet-commercieel gebruik. Mocht u desalniettemin materiaal zien waar auteursrecht op rust, laat het ons dan meteen weten. Er wordt z.s.m. op gehandeld. De afbeeldingen zijn afkomstig van Pixabay en PXhere, Commons.Wikimedia of Microsoft Clipart Gallery, tenzij anders is vermeld.