Leerkracht

Deze webkwestie is bedoeld voor groep 4 in het basisonderwijs en heeft als thema "Winter". Daarom is het leuk om deze webkwestie te gebruiken wanneer dit onderwerp in de klas ter sprake komt. Door middel van de opdrachten verdiepen de kinderen zich in verschillende aspecten van de winter. Zo gaan ze zich verdiepen in gedrag van dieren in de winter, sporten in de winter (Winterspelen) en natuurlijk wordt er aandacht besteed aan hoe sneeuw ontstaat. Zoals u ziet worden verschillende vakken geïntegreerd aangeboden.

Alle opdrachten worden in verhaalvorm aangeboden: halen de kinderen (met z'n tweeën) voldoende punten dan haalt Joep de Pinguïn zijn winterdiploma en hiermee redden ze de winter. De punten worden toegekend door de leerkracht zelf. Gemiddeld zullen de kinderen ongeveer een half uur nodig hebben voor het behandelen van deze webkwestie. Voor het maken van de opdrachten hebben de kinderen een papier nodig om op te schrijven of Word en een tekenblad of Paint. De opdrachten lijken op het eerste gezicht erg moeilijk, maar zijn goed te doen, wanneer de hulp van de infobronnen wordt ingeschakeld. De webkwestie is overzichtelijk opgezet en niet moeilijk te gebruiken. Steeds wordt duidelijk aangegeven waar kinderen kunnen of moeten klikken. Zeer gebruiksvriendelijk dus!

Deze webkwestie is gemaakt door Martijn van Goor, student aan Pabo Windesheim in Zwolle. Voor reacties kunt u altijd mailen naar: John Demmers, webmaster.


Start | Inleiding | Opdracht | Verwerking | Infobronnen | Beoordeling | Afsluiting | WebQuest Nieuws

 

Meer WebQuests / WebKwesties op www.webkwestie.nl

Zij er op- of aanmerkingen ter verbetering van deze webquest?
Zijn er links die niet meer werken? Geef het even door. Klik daarvoor hier.

Dit werk valt onder een Creative Commons. www.webkwestie.nl is een gratis website voor alle onderwijssoorten. Er is geprobeerd alleen maar rechtenvrij (beeld)materiaal te gebruiken en/of (beeld)materiaal te gebruiken voor niet-commercieel gebruik. Mocht u desalniettemin materiaal zien waar auteursrecht op rust, laat het ons dan meteen weten. Er wordt z.s.m. op gehandeld. De afbeeldingen zijn afkomstig van Pixabay en PXhere, animatedimages.org, Microsoft Clipart Gallery, tenzij anders is vermeld.