webquest logo  
   
 
 

Verwerking

Om Professor Brein Breker te helpen met het vinden van informatie over mindmappen volg je de volgende stappen:

Stap 1.
Klik hier om de placemat te openen.

Daarna kun je tekstbalk zelf verwijderen: Dit doe je door het tekstvak te selecteren en vervolgens druk je op delete.

Stap 2.
Je zoekt via de informatiebronnen op deze webkwestie uit wat de regels zijn van het mindmappen. Die verwerk je in één van de vakken van de placemat. Zorg ervoor dat de regels er overzichtelijk in komen te staan.

Uiteraard mag je elk vak opleuken met kleuren en plaatjes. Vergeet niet om je placemat steeds op te slaan onder je eigen naam.

Op de site van webkwestie kun je in het vak beoordeling zien hoeveel punten je per opdracht kunt verdienen.

Stap 3.
Je zoekt via de informatiebronnen op deze webkwestie uit wat voor een tips je aan professor Brein Breker kunt geven om zijn mindmap nog mooier, duidelijker of overzichtelijker te maken. De gevonden informatie plaats je in één van de lege vakken in je placemat.

Stap 4.
Je zoekt via de informatiebronnen op deze webkwestie uit waarom het goed is om een mindmap te maken en plaats deze informatie in één van de vakken in je placemat.

Stap 5.
Je hebt nu al zoveel geleerd, je gaat nu zelf een mindmap maken in het laatste vak van je placemat!

Print eerst je placemat uit. Bij de opdrachten staat uit welke thema’s je kunt kiezen. Je mag best eerst even oefenen op een kladblaadje. Hou hierbij in je achterhoofd: Er zijn wat regels, maar daar mag best mee gespeeld worden om de mindmap wat persoonlijker te maken. Iedere mindmap is goed en iedereen heeft een eigen stijl.

Stap 6.
Als je alle opdrachten hebt gemaakt is je placemat bijna klaar. Knip de 4 vakken uit en plak ze op een dik, gekleurd A4 vel.

Stap 7.
Laat je placemat controleren door je juf of meester.

Stap 8.
Je placemat wordt voor je geplastificeerd. Bewaar de placemat in je vak op school en kijk er regelmatig naar als je een nieuwe mindmap maakt.

 



   
 
           
 

Vorige ] Home ] Volgende ]

 

Nog een webkwestie / webquest doen? Surf naar www.webkwestie.nl
Dit werk valt onder een Creative Commons licensie. www.webkwestie.nl is een gratis website voor alle onderwijssoorten. Er is geprobeerd alleen maar rechtenvrij (beeld)materiaal te gebruiken en/of (beeld)materiaal te gebruiken voor niet-commercieel gebruik. Mocht u desalniettemin materiaal zien waar auteursrecht op rust, laat het ons dan meteen weten. Er wordt z.s.m. op gehandeld. De afbeeldingen zijn afkomstig van Pixabay en PXhere, Commons.Wikimedia of Microsoft Clipart Gallery, tenzij anders is vermeld. Achtergrondafbeelding van:  https://www.needpix.com